Jak jsme poznali naše vinaře

Jak jsme poznali naše vinaře

Jižní Afrika nabízí nepřeberné množství skvělých vín pocházejících od malých rodinných vinařství i velkých společností. Vybrat mezi nimi ta nejzajímavější, která si zaslouží být naložena do kontejneru a vydat se na měsíční cestu přes oceán, není snadné.

Zaměřili jsme se proto na menší vinaře, kteří se pro nás zároveň stali přáteli, jež pokaždé rádi navštívíme.

Prvním byl JC Martin, který společně se svou temperamentní manželkou Carolyn vlastní vinařství Creation. Mnozí sommelieři již ocenili, s jakou poctivostí se JC k výrobě vín staví, a musím říci, že čistší vinařství jsem nikdy neviděla. Svůj podíl na tom má zajisté i Carolyn, jejíž perfekcionalismus je až neuvěřitelný.

Záhy nám Veronika z Víno-klubu doporučila kontaktovat vinařství Diemersfontein, jejichž čokoládovo-kávová Pinotage byla do Čech dřív dovážena. Potkali jsme tak Diana, který má na starosti marketing a prodej, a při další návštěvě i vinaře Francois, který má kromě populární čokoládovo-kávové Pinotage na svědomí i mnohá další vína, která rozhodně stojí za zkoušku.

Trojici našich dodavatelů pak doplnil Takuan a jeho “žlutý vršek”, Chardonnay-Pinot Noir. Toto víno máme spojené zejména se stavbou Hout Bay House (podívejte se na web www.houtbayhouse.info nebo na facebook) - ačkoliv jsme tehdy Takuana ještě neznali, toto víno bylo naším věrným společníkem během celé stavby.


Kontakty



Morava a Slezsko:

Lucie Detko

+420 734 304 324

lucie.detko@gmail.com

Čechy & Kavárny a restaurace:

Klára Popovová-Dvořáková

+420 607 822 558

klara@holz.cz

Vína můžeme dovážet a dodávat díky přízni a trpělivosti společnosti H&V:

Herrmann & Vogel spol. s r.o.

Dědinská 29, 161 00 Praha 6

IČ: 45277192, DIČ: CZ45277192