Vína Joubert-Tradauw se k nám dostala v podstatě náhodou, vinař Meyer je totiž bratrancem našeho dobrého kamaráda Diana, od něhož kupujeme Diemersfontein. Meyerův dědeček Schalk-Willem opustil před více než 60 lety vinařskou oblast Wellington a přesunul svou farmu východněji do údolí Tradauw. Jeho syn Jacobus vinice převzal a z vinařství se tak definitivně stalo rodinné řemeslo.
Meyer Joubert vyrůstal na vinicích, studoval v Elsenburgu nedaleko vinařského centra Stellenbosch a následně odjel na dva roky na "zkušenou" do kalifornského Napa Valley a poté byl jedním z prvních, kdo se v oblasto Barrydale pustil do výroby prémiových vín. Ačkoliv by bylo zřejmě snazší pořídit si vinařství v jednom z vyhlášených regionů, vrátil se Meyer se svou ženou Beate na rodnou farmu a mají nyní čtyři děti a rostoucí vinařsví, které dokazuje, že bohaté zkušenosti a perfektní znalost místních podmínek dokáží zázraky.
Do Čech jsme přivezli několik kartonů jeho R62 ročníku 2013 (Merlot/Cabernet Sauvignon/Cabernet Franc), které si poleželo 20 měsíců ve francouzských dubových sudech a může být archivováno až do roku 2026, nicméně skvěle chutná už dnes!