Jihoafrické slunce v láhví rozzářilo Olomouc

Jihoafrické slunce v láhví rozzářilo Olomouc

Naše oblíbená jihoafrická vína byla již třetím rokem součástí velkolepých Vinných slavností pořádaných na Dolním náměstí v Olomouci.

Poslední květnový víkend tohoto roku mnoho z Vás, milovníků kvalitního vína, dostalo opět možnost ochutnat to nejlepší tekuté jihoafrické slunce v láhvi.

Nejen díky vínu tekoucím proudem skvělá nálada gradovala, náměstí se postupně v záplavě davu zdálo čím dál menší. Počasí a cimbálová muzika nám také hrála do noty. A přestože zde mělo stánek celkem 32 vinařství z Moravy a dovozců vín například z Chile nebo Gruzie, k tomu našemu se spousta zákazníků vracela pro další doplnění skleničky a s velmi pozitivní zpětnou vazbou na kvalitu a výjimečnost našich jihoafrických vín. Z toho máme vždycky největší radost a nesmírně si ceníme právě Vás, kteří víte, co je dobré a víte nebo to zrovna zjistíte, že právě my Vám to dokážeme nabídnout (čti nalít). Moc nás potěšily i krátké návštěvy všech našich přátel a známých z Olomouce a okolí, kteří se stavili na slovíčko a degustaci.

Z naší nabídky tentokrát byly nejúspěšnější bublinky, což jsme tak trochu předpokládali. Byly jsme jediným stánkem, který dokázal nabídnout tak vysokou kvalitu šumivých vín. Úplně první zmizely láhve Pierre Jourdan Belle Nectar, což je demi sec, tedy ta sladší verze MCC (Method Cap Classique) vinařství Haute Cabriere. Neméně oblíbené byly i suché láhve řady Pierre Jourdan. Mohli jste ochutnat jak bílé, tak růžové bublinky, anebo ty z láhve Pierre Jourdan Blanc de Blancs, čistého Chardonnay, jež k dokonalosti dozrávaly 8 měsíců v dubových sudech a poté ještě 5 let odpočívaly.

Jako každý rok se hodně ochutnávala a prodávala Pinotage, tradiční jihoafrická odrůda s netradiční chutí a vůní. Celkově červená vína vedla, protože tu plnou chuť jejich hroznům opravdu umí dát pouze dokonalé jihoafrické klima vhodné pro pěstování révy. Se zákazníky jsme se shodli a jednoznačně zvolili favorita mezi červenými víny, Syrah Reserve z vinařství Creation. Neodradila ani poměrně vysoká cena a spoustu z nich odcházelo s celou lahví tohoto luxusního vína.  Z bílých vín jsme hodně nabízeli osvěžující Sauvignon Blanc, elegantní „žlutý vršek“ (cuveé Chardonnay/Pinot Noir) a originální Viognier, který, třebaže je suchý, svým ovocným aroma a chutí zapůsobil i na ty z Vás, kteří preferujete polosuché a polosladké odrůdy.  

Dostali jsme spoustu dotazů na privátní degustace, nebo dokonce na organizovaný poznávací výlet do Jižní Afriky. Určitě nám zavolejte a napište, můžeme vše společně naplánovat a zrealizovat (můžete se obrátit přímo na Lucku Detko +420 734 304 324).

Olomoucké vinné slavnosti jsme si s Vámi užili naplno a moc se těšíme na další setkání. Budeme se i příště snažit opět něčím překvapit a zároveň zachovat to, co u nás máte nejraději

Photos


Kontakty



Morava a Slezsko:

Lucie Detko

+420 734 304 324

lucie.detko@gmail.com

Čechy & Kavárny a restaurace:

Klára Popovová-Dvořáková

+420 607 822 558

klara@holz.cz

Vína můžeme dovážet a dodávat díky přízni a trpělivosti společnosti H&V:

Herrmann & Vogel spol. s r.o.

Dědinská 29, 161 00 Praha 6

IČ: 45277192, DIČ: CZ45277192