Zaměřili jsme se proto na menší vinaře, kteří se pro nás zároveň stali přáteli, jež pokaždé rádi navštívíme.
Prvním byl JC Martin, který společně se svou temperamentní manželkou Carolyn vlastní vinařství Creation. Mnozí sommelieři již ocenili, s jakou poctivostí se JC k výrobě vín staví, a musím říci, že čistší vinařství jsem nikdy neviděla. Svůj podíl na tom má zajisté i Carolyn, jejíž perfekcionalismus je až neuvěřitelný.
Záhy nám Veronika z Víno-klubu doporučila kontaktovat vinařství Diemersfontein, jejichž čokoládovo-kávová Pinotage byla do Čech dřív dovážena. Potkali jsme tak Diana, který má na starosti marketing a prodej, a při další návštěvě i vinaře Francois, který má kromě populární čokoládovo-kávové Pinotage na svědomí i mnohá další vína, která rozhodně stojí za zkoušku.
Trojici našich dodavatelů pak doplnil Takuan a jeho “žlutý vršek”, Chardonnay-Pinot Noir. Toto víno máme spojené zejména se stavbou Hout Bay House (podívejte se na web www.houtbayhouse.info nebo na facebook) - ačkoliv jsme tehdy Takuana ještě neznali, toto víno bylo naším věrným společníkem během celé stavby.